Együttműködési megállapodás a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), valamint a Magyar Könyvvizsgálói Kamara (MKVK) vezetői egyetértettek abban, hogy az adózás megfelelő kultúrájának-, valamint a könyvviteli szabályok betartásának elősegítése érdekében lépéseket szükséges tenni. A NAK feladatának tekinti, hogy tagjait ezen kötelezettségek teljesítésének elősegítése érdekében segítse, támogassa. A fentiek megvalósítás érdekében 2015. május 21-én a két szervezet együttműködési megállapodást kötött.

A 2 kamara megállapodott abban, hogy kölcsönösen biztosítják tagjaik számára a tevékenységükkel kapcsolatos információáramlást. Ennek keretében vállalták, hogy az együttműködés keretébe tartozó témákkal kapcsolatos híreket, tájékoztatókat, egyéb anyagokat a meglévő hírcsatornáikon elérhetővé teszik tagjaik számára.

Mindkét kamara útmutatót tesz közzé a NAK tagjai által a NAK Alapszabályának G) II.04. pontja szerinti tagdíjfizetési alap meghatározásához elkészített bevételmegosztással kapcsolatos könyvvizsgálói célvizsgálat elvégzéséhez, a független könyvvizsgálói jelentés kiadásához.
Az útmutató letöltése

A könyvvizsgálói jelentésmintákat a www.nak.hu oldalról lehet letölteni.

Az együttműködési megállapodás szövegét idekattintva tekintheti meg.