Főoldal / Kamarai / MKVK közleményei

MKVK közleményei

Csoportos kockázati életbiztosítás a kamara aktív tagjai részére

2015. február 24.

121268591.jpg

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara 2015-ben - immáron negyedik alkalommal kötött csoportos kockázati életbiztosítási szerződést, melynek biztosítottjai a Kamara azon főfoglalkozású tagjai, akik a biztosítás évében NEM töltik be a 70. életévüket.

A szerződés megkötését megelőzően a kamara felkérte az MKVK Biztosítási Alkusz Kft-t, hogy - 2011-hez hasonlóan – versenyeztesse meg a különböző biztosító társaságokat, és kérjen be tőlük ajánlatokat.

8 biztosító társaságtól érkezett kalkuláció a kockázati életbiztosításra vonatkozóan. A kamara főtitkári hivatala - az Alkusz Kft-vel együtt – áttekintette a díjkalkulációkat és az egyes társaságok feltételeit, mely alapján a kamara a legkedvezőbb ajánlatot kínáló Groupama Garancia Biztosító Zrt.-vel kötötte meg a szerződést 2015.02.13.-án.

Természetesen a már korábban (2012.01.01. és 2014.12.31. között) bekövetkezett, és elévülési időn belül (a haláleset bekövetkezését követő 2 év) bejelentett, illetve a már folyamatban lévő szolgáltatási igényeket az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. (a szerződés korábbi kezelője) teljesíti.

A Groupama Garancia Biztosító Zrt. Csoportos kockázati életbiztosítási konstrukciója a következő szolgáltatásokat nyújtja a kamara főfoglalkozású tagjai részére:

Kockázati életbiztosítás:              400.000,- Ft

A biztosítási szerződéssel kapcsolatosan részletes információkat az alábbi linkek alatt találnak:

-Szolgáltatási igénybejelentő nyomtatvány
-Kedvezményezett jelölő nyilatkozat
-Szolgáltatások részletes értelmezése
-Biztosítási szerződés általános feltételei
-Biztosítási szerződés speciális feltételei
-Ügyintézés folyamata
-csatolandó iratok listája

Esetlegesen felmerülő kérdéseik esetén kérjük - az alábbi elérhetőségeken - keressék a kamara biztosítási alkuszának munkatársait:

Magyar Könyvvizsgálói Kamara
Biztosítási Alkusz Kft.

Cím:1063 Budapest Szinyei Merse u. 8.
Tel.: +36 (1) 473-4532
Fax.: +36 (1) 473-4516