Főoldal / Kamarai / MKVK közleményei

MKVK közleményei

Sikeresen lezajlott a XXIV. Országos Könyvvizsgálói Konferencia

2016. szeptember 12.

XXIV. Országos Könyvvizsgálói Konferencia

Szeptember 8-án, csütörtökön reggel Dr. Hegedűs Mihály oktatási alelnök, valamint a konferencia levezető elnökének nyitó szavaival kezdetét vette a XXIV. Országos Könyvvizsgálói Konferencia. Az előzetes várakozásokat is felülmúlva a plenáris ülésre zsúfolásig megtelt az előadóterem, a nagy számban megjelent résztvevők magas színvonalú előadásokat hallgathattak végig.

 

 

 

Dr. Hegedűs Mihály, a konferencia szervezőbizottságának elnöke nyitó szavait követően Dr. Pál Tibor, a kamara elnöke beszélt a választásokat követő új kamarai ciklusról, az elképzelésekről valamint a kapcsolódó feladatokról.

A Nemzetgazdasági Minisztériumtól Izer Norbert, adószabályozásért és számvitelért felelős helyettes államtitkár prezentációját hallgathatták meg a konferencia résztvevői, majd a Nemzeti Adó- és Vámhivatal képviseletében Tamásné Czinege Csilla, adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkár a NAV megújuló ellenőrzési tevékenységéről tartott izgalmas előadást.

A plenáris ülésen került sor a Budapesti Értéktőzsde Zrt. és a Kamara közti együttműködési megállapodás aláírására is, melyet a BÉT képviseletében Végh Richárd vezérigazgató írt alá.

Az előadások után került sor a Dr. Bartók Nagy András tiszteletére alapított életműdíj átadására, melyet idén a beérkezett ajánlásoknak megfelelően Dr. Eperjesi Ferencnek ítélt oda a Díjazó Testület.

A plenáris ülés zárásaként a kamara érdekében kifejtett áldozatkész munkájáért Dr. Lukács János, a kamara leköszönt elnöke, Dr. Ladó Judit, korábbi szakmai alelnök, Dr. Eperjesi Ferenc, volt nemzetközi alelnök, valamint Dr. Szabóné Bodó Gyöngyi vehette át az elismerést.
A plenáris ülést követően délután szekcióülésekben folytatódott a konferencia.

A szekcióülések előadásait a konferencia honlapjáról tudják letölteni.

A szekcióvezetők beharangozóit az alábbi linkekre kattintva olvashatják:

I. szekció

II. szekció

III. szekció

IV. szekció