Főoldal / Kamarai / Események

Események

 • Digitalizáció és kommunikáció - Adózás Európában – XIII. Nemzetközi Adókonferencia

  A Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete a PENTA UNIÓ Oktatási Centrum közös szervezésében a Magyar Könyvvizsgálói Kamara, a Magyar Számviteli Szakemberek Egyesülete, a Penta Akadémia Alapítvány és a Magyar Közgazdasági Társaság szakmai támogatásával 2019. június 13-14-én ismételten megrendezésre kerül az Adózás Európában – XIII. Nemzetközi Adókonferencia.

  Tovább
 • Fókuszban a Pénzügyi Kultúra Miskolcon- Konferencia, Könyvbemutató, Oktatási Centrum átadás

  Könyvvizsgálók nagy számban vettek részt a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karán működő Pénzügyi-Számviteli Intézet XI. szakmai napján, ahol a központi téma a Pénzügyi kultúra volt, a szakmai előadások mellett bemutatásra került egy egyetemi tankönyv és átadásra került a FINTELLIGENCE Oktatási Centrum

  Tovább
 • Úton a jövőbe - nemzetközi könyvvizsgálói konferencia
  006_small.jpg

  Fennállásának 20. évfordulója alkalmából a Magyar Könyvvizsgálói Kamara nemzetközi konferenciát rendezett 2017. június 12-13-án „Úton a jövőbe” címmel. A konferencia előadói többek között az európai könyvvizsgáló kamarák szervezetének, az Accountancy Europe-nak a stratégiai célkitűzéseiről, a 2016-ban hatályba lépett EU audit rendelet és irányelv implementálásának eddigi tapasztalatairól, a társaságok beszámolási rendszerének modernizálási/integrálási lehetőségeiről, a könyvvizsgáló szakma jövőjét érintő technológiai és generációs változásokról folytattak értékes eszmecserét.

  Tovább
 • Összefoglaló a kamara 2015. április 11-i küldöttgyűléséről

  A 2015. április 11-ére összehívott küldöttgyűlés 1. napirendi pontjának keretében sor került az 50 éves könyvvizsgálói oklevéllel rendelkező tagok jubileumi elismerésére, majd a küldöttek megválasztották a központi választási bizottság, valamint a hozzá tartozó jelölő-és szavazatszámláló bizottság tagjait.

  Tovább
 • 20 éve a bizalom szolgálatában - 2017 a jubileum éve a kamarában

  A 2017. év emlékezetes év a kamara életében. 20 évvel ezelőtt a parlament elfogadta a Magyar Könyvvizsgálói Kamaráról és a könyvvizsgálói tevékenységről szóló LV. törvényt, elismerve ezzel a magyar könyvvizsgálók jogát, önálló szakmai önkormányzat megalakítására és európai szemmel is széleskörű jogosítványok gyakorlásával ruházta fel a kamarát.

  Tovább
 • Aranyoklevél átadó 2015.

  A Magyar Könyvvizsgálói Kamara elnöksége a 2006-ban úgy határozott, hogy a több mint 50 éve könyvvizsgálói igazolvánnyal rendelkező aktív kollégák elismerésére emlékérmet, valamint aranyoklevelet adományoz. A 2007-ben megkezdett hagyományt folytatva idén kilencedik alkalommal került sor a díjátadóra.

  Tovább
 • Év végi adó- és számviteli változások

  Ezúton szeretnénk figyelmükbe ajánlani a SZAKma folyóirat és a Pallas 70 Oktatási Kft. közös szervezésében az ÉV VÉGI ADÓ- ÉS SZÁMVITELI VÁLTOZÁSOK - első kézből a törvényalkotóktól, SZAKma konferencia az NGM vezető szakértőivel c. rendezvényt.

  Tovább
 • Felkészülés a jövőre
  Könyvvizsgálói kamarák visegrádi találkozója

  A 2014. június 12-14. között 14. alkalommal került sor a Visegrádi országok könyvvizsgálói kamarái közötti találkozóra. Az eseményen a négy ország szakmai szervezeteinek képviselőin kívül részt vett Petr Kříž, az Európai Könyvvizsgálói Szövetség (FEE) alelnöke és Martin Manuzi, a Londoni Bejegyzett Könyvvizsgálói Intézet (ICAEW) európai igazgatója is. A konferencia fókuszában a nemrég elfogadott új könyvvizsgálati jogszabályok, illetve azok implementációja állt.

  Tovább