Főoldal / Kamarai / MKVK közleményei

MKVK közleményei

Elhunyt Dr. Farkas János

2017. április 19.

FarkasJanos.JPG

Mély fájdalommal és megrendüléssel tudatjuk mindazokkal, akik szerették és tisztelték, hogy 62 éves korában, 2017. április 17-én elhunyt Dr. Farkas János. Búcsúztatója 2017. április 24-én 14.00 órakor volt a békéscsabai Alsóvégi vasúti evangélikus temetőben. (5600 Békéscsaba, 2658 hrsz., Temető sor)

Dr. Farkas János 62 évesen, 2017. április 17-én tért örök nyugovóra. A könyvvizsgáló szakma egy nagy tudású, kiváló szakembert vesztett el személyében.

Dr. Farkas János 2012. és 2015. között a Magyar Könyvvizsgálói Kamara régiós (Dél-Alföld) elnökségi tagja volt, 2002-től 2011-ig, valamint ezt követően 2016-tól pedig a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Békés Megyei Szervezetének küldötte volt.

1990-től tagja volt a Magyar Közgazdasági Társaság Békés Megyei Szervezete Elnökségének, illetve 2011-től a Közgazdasági Választmány elnökeként volt tagja a Mezőgazdasági Termelők és Szövetkezők Országos Elnökségének.

1978-ban végzett a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem Agrárközgazdasági Szakán. Könyvvizsgálói oklevelét 1995-ben szerezte.
Pályaválasztása tudatos volt: mezőgazdasági termelőszövetkezetben akart dolgozni tanulmányai befejezése után.
Pályakezdőként szülőfalujában, a Komádi Bihar-Népe Mg. Tsz-ben helyezkedett el, majd ezt követően a Zsadányi Magyar-Lengyel Barátság Mg. Tsz-be, a Csárdaszállási Petőfi Mg. Tsz-be, majd a Dombegyházi Petőfi Mg. Tsz-be ment el főkönyvelőnek. Innen a Postabank és Takarékpénztár Rt. Békéscsabai Fiókjához vezetett útja, ahol osztályvezető volt. 1997-től főfoglalkozású egyéni vállalkozóként könyvvizsgálói tevékenységet folytatott, majd megalapította a Dr. Farkas & Társai Audit Kft-t.
Könyvvizsgálói megbízatásai többségében mezőgazdasági tevékenységet folytató kis- és középvállalkozásokkal álltak fenn.
Szakértőként tevékenykedett a Kereskedelmi & Hitelbanknál, az OTP Bank NyRt-nél, de részt vett a Környezetvédelmi Minisztérium által elrendelt vizsgálatban is, amely a Nemzeti Parkok gazdálkodásának átvilágítását szolgálta.
Pályája során számos nagyvállalat felügyelő bizottságának volt tagja vagy elnöke.

Szakmájára hivatásként tekintett. Munkáját, valamint elnökségi tagként és küldöttként a képviseleti tevékenységét felelősségteljesen és nagy szakmaisággal végezte.

Nyugodjon békében emlékét megőrizzük.
 

Gyászjelentés