Főoldal

Keresés

Találatok száma: 1

  "Agráripari vállalkozás egységes területalapú támogatásáról 2015. évre 2015. november 25. napján érkezett egy végzés ( melyben az MVH 4,6 MFt kifizetését rendelte el ELŐLEGként). Az előleg kiutalása 2015. november 30. napján megtörtént. 2016. január 25. napi keltezéssel érkezett az MVH-tól egy újabb végzés ELSŐ RÉSZLET kifizetéséről, amely a 2015. évi egységes területalapú támogatás első részletfizetéseként 7,2 MFt-ot állapított meg. Az újabb végzésben megállapított első részlet összege 2016. január 29. napján érkezett meg. Az agráripari vállalkozás 2015. évi mérlegkészítésének időpontja: 2016. március 10. napja.
  Kérdés
  A vállalkozás hogyan és mikor ( melyik üzleti év gazdasági eseményeként ) könyvelje a két végzésben [ előleg és első részlet ] foglalt összegeket?
  A kérdező által jónak ítélt válasz, megoldás, beleértve a kérdező által lényegesnek ítélt törvényi hivatkozásokat, felhasznált szakirodalmi anyagokat.
  Korábbi évek gyakorlata az volt, hogy az MVH először az előlegről, majd végül a járó területalapú támogatásról bocsájtott ki végzést. Ha a végzés a mérlegkészítés időpontjáig megérkezett, akkor azt elkönyvelte a cég az előző év bevételeként, az előleget pedig kötelezettségként mutatta ki. De most az MVH a második végzést ' első részlet '-ként adta ki.

  2016. március

  Tovább a válaszhoz