Főoldal

Keresés

Találatok száma: 2

  "Társaságunk több olyan sportszervezettel kötött megállapodást könyvvizsgálatra, aki 20 millió Ft feletti összegű támogatást kapott. A munkához szükséges kiegészítő biztosítással rendelkezünk. A támogatott sportszervezeteknek július 30-ig kell leadni a beszámolóikat, amelynek tartalmaznia kell mindazon dokumentumokat amelyet a sporttörvény, illetve a támogatáshoz kapcsolódó egyéb jogszabályok előírnak. A munkánk nagy része július utolsó 2 hetére koncentrálódik, miután a támogatott szervezetek mostanra állították össze a szükséges dokumentumok nagy részét, amely alapján a könyvvizsgálatunkat el tudjuk végezni.

  Miután ez a támogatási forma 2011. évtől szól, ebből kifolyólag a könyvvizsgálati kötelezettség is - amelyet a törvény írja elő 20 millió Ft felett – új a támogatott szervezeteknek és a könyvvizsgálói társadalomnak is.

  A kérdésem a következő: A könyvvizsgálói standardok közül ebben az esetben a 4400 témaszámú standard az irányadó, illetve az ebben a standarban szereplő jelentésmintát alkalmazzuk-e? Jól gondolom, hogy ez hasonlítható-e egy EU-s támogatás projekt könyvvizsgálatához?"

  2012. szeptember

  Tovább a válaszhoz


  "A jogszabályi változások kapcsán bizonyos feltételek megléte esetén a támogatásban részesülő szervezet könyvvizsgáló általi ellenőrzésre kötelezett (107/2011 Kormány rendelet 11 § (6)

  Van-e, illetve készül-e bármilyen szakmai útmutató, módszertani segédlet a könyvvizsgálók számára? További kérdés, hogy melyik könyvvizsgálati standard alapján kell elvégezni az ilyen típusú megbízásokat? "

  2012. szeptember

  Tovább a válaszhoz