Főoldal

Keresés

Találatok száma: 6

  "Lehetséges-e könyvvizsgálói szerződést kötni, olyan időszakra, melyet már egy másik könyvvizsgáló auditált?
  A könyvvizsgáló elutasító záradékot adott ki - az érintett cég tájékoztatása szerint azért, mert nem kapta meg a könyvelési anyagot május közepére (könyvelő és tulajdonos váltás is történt a cégnél ebben az időszakban), azonban az elutasító záradék miatt a cég hitelkapcsolatai veszélybe kerültek.
  Jelenleg a cég tulajdonosai szeretnének új könyvvizsgálói megbízást adni a kérdéses időszak könyvvizsgálatára.
  Kérném állásfoglalásukat, hogy van-e lehetőség erre, továbbá véleményüket, hogy az ilyen helyzetek kialakulása esetén mi a helyes eljárás?"

  2008. október

  Tovább a válaszhoz


  "Két - összeolvadó - társaság könyvvezetését ugyanaz a könyvelő iroda végzi. Az összeolvadási vagyonmérleg tervezet ellenőrzését elvégezheti-e a könyvelő iroda ügyvezetője?"
  Tovább a válaszhoz


  "Sérti-e a könyvvizsgálói függetlenséget, ha a könyvvizsgált társaság egyéni vállalkozó könyvvizsgálója az ügyfél könyvelését végző társaságnál ügyvezetői feladatokat lát el?"
  Tovább a válaszhoz


  "2007. évben - ha a 2006. évig folytatott könyvelési tevékenységünket megszüntettük - lehetünk-e a cégnél könyvvizsgálók?"
  Tovább a válaszhoz


  "Külön határozat nélkül kötelezhető-e a könyvvizsgáló tanúvallomás megtételére?"
  Tovább a válaszhoz


  "Vállalhat-e tanácsadói feladatokat a könyvvizsgáló annál a könyvelő cégnél, amely az általa könyvvizsgált társaságot könyveli?"
  Tovább a válaszhoz