Főoldal

Keresés

Találatok száma: 4

  "20/1994.(VI.17.) PM rendelettel kiadott adószakértői igazolványom 2013.01.29-én lejárt. Sajnos, későn vettem észre.

  A megújítást, hol, milyen iratokkal kérelmezhetem, továbbá hogy már a kérelmezéskor kell-e igazolnom a 26/2008.(VIII.30.) PM rendelemben előírt kreditpontokat, vagy csak az új igazolvány kiadását követő továbbképzési időszak végét követő 30 napon belül ?

  Véleményem szerint, csak az új igazolvány kiadását követő időszak végén, de elbizonytalanít az a tény, hogy – nekem felróható okból – nem léptem időben, még az igazolvány lejártát megelőzően. "

  2013. július
   

  Tovább a válaszhoz


  "Egy társaságot az adóhatóság fokozott adóhatósági felügyelet alá vont, amely azt jelenti, hogy bevallásait adószakértővel ellen kell jegyeztetni.

  Ezt a feladatot elláthatja -e a társaság bejegyzett könyvvizsgálója, aki érvényes adószakértői engedéllyel is rendelkezik vagy összeférhetetlenség áll fenn?"

  2013. január

  Tovább a válaszhoz


  "Jelenleg könyvvizsgáló cégnél főfoglalkozású könyvvizsgáló vagyok. Fenntartva főfoglalkozású jogviszonyomat adószakértői, igazságügyi adószakértői tevékenységet szeretnék egyéni vállalkozóként végezni.

  Az egyéni vállalkozói jogviszony a KKT alapján munkaviszony jellegű jogviszonynak minősül-e? Szükséges-e és ha igen kitől engedélyt kérni a kamarától ilyen jogviszony létesítésére? Segítségüket és válaszukat előre is köszönöm."

  2013. január

  Tovább a válaszhoz


  "Vállalhat-e tanácsadói feladatokat a könyvvizsgáló annál a könyvelő cégnél, amely az általa könyvvizsgált társaságot könyveli?"
  Tovább a válaszhoz