Főoldal

Keresés

Találatok száma: 4

  "Két szaklap teljesen különbözőképpen értelmezi az élelmiszerlánc-felügyeleti díj könyvelését. A Számviteli levelek 5505 számú kérdése értelmében az igénybe vett szolgáltatások között kell megjeleníteni (52), mert nem hatósági díj és nem egyéb ráfordítás. Ezzel szemben a SZAKMA 2012/6 számának 47/2012/6 számú időszerű kérdésben viszont a Szt. 81 § (2) bek. e) pontja értelmében tárgyévi egyéb ráfordítások közé könyvelteti.

  Melyik a helyes értelmezés?

  Szerintem a SZAKMA szerinti megítélés a helyes, mert egy elkülönített állami pénzalapba jut ez a pénz, amelyet a Szt. az egyéb ráfordítások közé könyveltet."

  2012. szeptember


  Tovább a válaszhoz


  "Baleseti Adó (2012-től került bevezetésre) - hogy kell könyvelni?
  Szerintem a biztosítás részeként egy-összegben az 53-as számlára ."

  2012. február

  Tovább a válaszhoz


  "Cégünk, az “A” vállalkozás követelést mutat ki a “B” társaság felé. 2010. 12. 21-ig az “A” cég 99 %-os tulajdonosa(alapítója) volt a “B” cégnek, ezzel az időponttal teljes egészében értékesítette a tulajdososi részvényeit, megszünt a részesedése “B”-ben.
  “B” vállalkozás 2011. 05. 07-től csődeljárás alatt áll, melynek eredményeként valószínűsíthető, hogy a hitelezők az eredeti követeléseik 90 %-át elengedik majd a “B” cég javára.
  A csődegyezség során elengedett követelés behajthatatlan követelésnek minősül-e?
  Mindkét oldalról nézve, az elegedett követelés, illetve kötelezettség könyvelése?
  Amennyiben a “B” cégnél az elengedett követelések eredménynövelő hatást váltanak ki majd a 2011. évi eredményelszámolásnál, elképzelhető-e, hogy ebből fakadóan társasági adófizetési kötelezettsége keletkezik?"

  2011. augusztus

  Tovább a válaszhoz


  "Közbenső mérleg készítésekor kell-e értékvesztést, céltartalékot elszámolni?
  A közbenső mérleghez kiadott könyvvizsgálói jelentéshez speciális módon kell-e alkalmazni a 700. standardot? "
  Tovább a válaszhoz