Főoldal

Keresés

Találatok száma: 2

  "Számviteli Törvény 145. § (3) szerinti könyvvizsgálatra kaptam megbízást, mely szerint:
  "A (3) bekezdés szerinti - a jóváhagyásra jogosult testület által elfogadott - éves beszámoló, egyszerűsített éves beszámoló mérlegében szereplő adatokat a 146-149. § szerint kell forintról devizára, devizáról forintra, illetve devizáról más devizára átszámítani. Az átszámítás alapján, annak megfelelően az áttérés napjára vonatkozóan külön mérleget kell készíteni a létesítő okiratban rögzített devizában, illetve forintban, majd ezen - a könyvvizsgáló által hitelesített - külön mérleg alapján kell a könyveket az áttérés napját követő nappal, a létesítő okiratban rögzített devizában, illetve forintban megnyitni."

  A forintról EUR-s könyvelésre áttérő társaság 2009-ben alakult nem volt könyvvizsgálva és nincs is választott könyvvizsgálójuk. Ezért nem tudok könyvvizsgált adatokra támaszkodni.

  Abban kérném a segítségüket, hogy

  (1) kell-e könyvizsgálnom a devizás áttérési mérleg (amit könyvvizsgálni kell) alapjául szolgáló egyszerűsített éves beszámolót és arról is kell-e jelentést kiadni? (nyilvánvalóan ez többlet megbízás lenne a SZT 145-höz képest viszont nem vagyok és nem is leszek választott könyvvizsgálójuk)

  (2) vagy elegendő könyvvizsgálni a devizás áttérési mérleg alapjául szolgáló egyenlegeket és csak arról kell meggyűződni a könyvvizsgálati standardoknak megfelelően, hogy azok hű és valós egyenlegek?

  (3) milyen szövegezésű könyvvizsgálói jelentést kell kiadnom a (2) esetben, ha ott nemcsak arról kell nyilatkozni, hogy az átváltás a SZT. szerint történt meg (mivel az (1) esesetben lenne külön kv. jelentés és az áttérésnél gyakorlatilag csak az átváltásról kellene nyilatkozni ha jól gondolom)

  (4) illetve van-e a Kamarának bármilyen iránymutatása ilyne ügyben?"

  2010. április
   

  Tovább a válaszhoz


  "Cégünktől az Európai Bizottság egy olyan igazolást kér egy EU-s projekt auditálása kapcsán, amellyel bizonyítjuk, hogy cégünk, a Volán C & Audit Zrt tagja nemzetközileg elismert ellenőrző szervnek.

  approved auditor who is a member of an internationally recognised supervisory  body...."

  Érdeklődnék, hogy a Magyar Könyvvizsgálói Kamara nemzetközileg elismert ellenőrző szervnek számít-e, és ha nem akkor mire gondol a Bizottság."

  2009. február

  Tovább a válaszhoz