Főoldal

Keresés

Találatok száma: 9

  "Egyik könyvvizsgálati megbízásnál az ügyfél azt kérte, hogy szabjunk határidőt a könyvvizsgálat befejezésére, mert nem a fordulónaptól számított ötödik hónap utolsó napjára szeretné az auditált beszámolót, hanem a második hónap utolsó napjára. A könyvelő természetesen időben szolgáltatná a szükséges anyagokat.

  Tartalmazhat-e a könyvvizsgálatról szóló szerződés határidőt a könyvvizsgálat elvégzésére? Helyes-e a következőben ismertetett megoldásom?

  Azt gondolom, úgy szerepelne határidő a könyvvizsgálat elvégzésére, hogy a könyvvizsgálathoz szükséges kész beszámoló, egyéb ehhez kapcsolódó anyagok, nyilatkozatok stb. teljeskörű átadására is írnánk bele határidőt, ami az audit befejezésének határidejét megelőzné, mondjuk 3 héttel és csak abban az esetben élne az én határidőm, ha ez a feltétel 100%-osan teljesült."

  2012. december

  Tovább a válaszhoz


  "Szövetkezetnél kiről kell pénzmosási azonosító adatlapot kitölteni: az igazgatóság tagjairól vagy csak az elnökéről?"

  2012. szeptember

  Tovább a válaszhoz


  "Egy társaság a EUR-ban betétet helyezett el. Keletkezik -e árfolyamkülönbözet a lekötéskori árfolyam és a lejáratkori árfolyam között?"

  2012. április

  Tovább a válaszhoz


  "Kerem segitseguket, hogy melyik standart irja le, hogy be kell azonosotani a konyvvizsgalat soran a cegek, koltsegvetesi intezmenyek penzelessel foglalkozo szemelyeit. Ehhez el lehet kerni a szemelyi igazolvany fenymasolatat?"

  2009. február

  Tovább a válaszhoz


  "2008. augusztus hónapban szerződést bontottam egy általam könyvvizsgált társasággal. A Kft ezt követően felszámolás alá került. Kérdésem, hogy a felszámoló azonos jogokkal bír-e, mint a volt ügyvezetők a tekintetben, hogy engem a korábbi könyvvizsgálattal kapcsolatos kérdésekben titoktartási kötelezettségem alól mentesítsen?"

  2009. február

  Tovább a válaszhoz


  "Be nem fejezett könyvvizsgálat árbevétel elszámolását hogyan kell megtenni?"
  Tovább a válaszhoz


  "Felmondható-e a tulajdonosok részéről a könyvvizsgálói megbízás a beszámoló elkészítését megelőzően?"
  Tovább a válaszhoz


  "Külön határozat nélkül kötelezhető-e a könyvvizsgáló tanúvallomás megtételére?"
  Tovább a válaszhoz


  "Bizományosnál elszámolandó áru-beszerzés és értékesítés?"
  Tovább a válaszhoz