Főoldal

Keresés

Találatok száma: 2

  "Van egy családi kft. Szeretném ha könyvvizsgálói társaságként könyvvizsgálatot folytatna, mivel a személyemet felkérték könyvvizsgálatra. Egyedül lennék könyvvizsgáló, de rokkant nyugdíjasként a havi keresetem maximalizált. 31. Könyvvizsgáló társaság tevékenysége 31/1 Mikor végezhet könyvvizsgálói tevékenységet egy könyvvizsgáló társaság? A könyvvizsgálatról szóló 2007. évi LXXV. Törvény alapján könyvvizsgálói társaság könyvvizsgálói tevékenységet abban az esetben folytathat, ha: a) a társaság cégnyilvántartásban szereplő, könyvvizsgálati tevékenységet folytató cég b) kamarai tagok végzik a könyvvizsgálói tevékenységet, c) a szavazati jogok többségével a kamarai tagok rendelkeznek, d) vezető tisztségviselői között többségben vannak a nem szüneteltető kamarai tagok A könyvvizsgáló társaság akkor végezhet könyvvizsgálói tevékenységet, ha a fenti feltételek maradéktalanul teljesülnek, valamint a Kamara a társaságot nyilvántartásba veszi és erről igazolást ad.

  2012 évi szabályokat figyelembe véve rokkantság mellett dolgozhatok, de meghatározott a havi jövedelmem. Ezt figyelembe véve hogyan lehetnék a kft vezető tisztségviselője (mint bejegyzett könyvvizsgáló)?"

  2012. december

  Tovább a válaszhoz


  "Lehet-e könyvvizsgálói tevékenysége mellett, más társaságban alkalmazottként belső ellenőr a tagként nyilvántartott, nem szüneteltető könyvvizsgáló?"
  Tovább a válaszhoz