Főoldal

Keresés

Találatok száma: 3

  "Gazdasági területen vezető beosztás mellett milyen esély van a könyvvizsgálói tevékenység folytatására? A munkáltatói hozzájárulás biztosított,- mivel aláírási jogkör van a társaságnál? A könyvvizsgálói tevékenység folytatható-e munkaviszony mellett ? Illetve milyen hátrányos következményei vannak az ilyen jogviszonynak? ( pl. Sűrűbb ellenőrzés )
  A kérdező által jónak ítélt válasz, megoldás, beleértve a kérdező által lényegesnek ítélt törvényi hivatkozásokat, felhasznált szakirodalmi anyagokat:
  Nem tudom a választ,- mivel nem tudom mi a gyakorlat ebben a körben. De azt tapasztalom,- hogy a környezetemben már több olyan könyvvizsgáló is van,- aki gazdasági társaságnál vezető pozíciót tölt be munkaviszonyban,- és mellette könyvvizsgál. (Azt nem tudom, hogy bejelentette-e vagy sem.) Nem tudom, hogy hogy fér össze ez a két felelősségteljes beosztás, de én is kaptam felkérést munkaviszonyra, ezért foglalkoztat a kérdés.

  2017. február

  Tovább a válaszhoz


  "Egy könyvvizsgáló egyszemélyes kft-ben végez könyvvizsgálatot személyes közremüködéssel.Emellett heti 36 órát el nem érő munkaviszonya van egy könyvelőirodában(napi 6 óra rugalmas)
  Ez megfelel a másodlagos státuszu munkaviszonynak és nem összeférhetetlen a felvételi szabályzat 14/d pontnak
  2012-től a járuléktörvény változása miatt mivel nincs 36 órát meghaladó munkaviszonya az egyszemélyes kft-ben mint ügyvezető ki kell vegye a minimálbért és fizetni kell a járulékokat. Ez öszesen 108.000Ft+28,5% járulék 12 hónapra 1.665.360Ft
  Ez meghaladja a kezdő cég éves bevételét.
  Megteheti-e hogy a könyvelőirodában 8 órára emeli a munkaviszonyát?. Akkor a fenti terheket nem kellene fizetni.
  Vagy milyen megoldást javasolnak ? Esetleg egyedi kérelemre?"

  2012. március

  Tovább a válaszhoz


  "Lehet-e könyvvizsgálói tevékenysége mellett, más társaságban alkalmazottként belső ellenőr a tagként nyilvántartott, nem szüneteltető könyvvizsgáló?"
  Tovább a válaszhoz