Főoldal

Keresés

Találatok száma: 1

    "Egy költségvetési minősítéssel rendelkező könyvvizsgáló cégtől kilép az egyetlen költségvetési minősítésű könyvvizsgáló tag a cégtől. A minősítés nélküli ügyvezető költségvetési minősített könyvvizsgálót keres az Önkormányzatok könyvvizsgálatának további ellátásához.

    A 2013. évi V. törvény - a Polgári Törvénykönyv - előírásait (is) figyelembe véve lehet-e megbízási jogviszony keretében ellátni a könyvvizsgáló tevékenységet a kérdéses könyvvizsgáló társasággal és ha igen, akkor milyen feltételek mellett? A munkaviszony keretében alkalmazott könyvvizsgálón kívül milyen lehetőségek vannak még a könyvvizsgáló társaság számára a minősített könyvvizsgálat ellátására?

    Minősítési szabályzat: Asz 205. Kérelem alapján minősítést a könyvvizsgáló cég akkor kaphat, ha a) igazolja, hogy TAGI (részvényesi), VEZETŐ TISZTSÉGVISELŐI JOGVISZONYBAN, illetve MUNKAVISZONYBAN, MUNKAVISZONY JELLEGŰ JOGVISZONY-ban foglalkoztat legalább egy olyan kamarai tag könyvvizsgálót, aki rendelkezik a kamara által kiállított, érvényes „minősített könyvvizsgáló” igazolással és szerepel a kamara „minősített könyvvizsgálók” jegyzékében, ÉS b) írásban vállalja, hogy működése során az a kamarai tag könyvvizsgáló, aki a könyvvizsgáló cég nevében jogszabályi kötelezettségen alapuló könyvvizsgálói tevékenységet végez olyan gazdálkodó tekintetében, amelyre vonatkozóan a minősítést külön jogszabály előírja, rendelkezik a megfelelő minősítéssel. "

    2014. június

    Tovább a válaszhoz