Főoldal

Keresés

Találatok száma: 1

  "Egy szakszervezetnek megyénként származtatott jogi személyiségű önálló adószámmal rendelkező önállóan gazdálkodó szervezeti egysége van. A szervezeti egységek elkészítik a 224/2000. (XII.19.) korm.rendelet szerinti beszámolóikat és azt megküldik az "anyaszervezetnek". Az anyaszervezet a beszámolókat honlapján közzéteszi. A 224/2000.(XII.19.) korm.rendelet 2.§ (1) A rendelet hatálya kiterjed....: c) az egyesületre (...), az alapítványra (a továbbiakban együtt : civil szervezet), A 2011. évi CLXXV. tv. 2.§ szerint: E törvény alkalmazásában 6. civil szervezet: b) a magyarországon nyilvántartásba vett egyesület - a párt, a szakszervezet ... kivételével - , (2014.-ben életbe lépő módosítás szerint)

  1. A származtatott jogi személyiségű önállóan gazdálkodó szervezeteknek milyen közzétételi kötelezettsége van?
  2. A szakszervezetnek kell-e összevont beszámolót készítenie, ha igen - mi a közzététel módja és kell-e könyvvizsgálval hitelesítetni az összevont beszámolót? 3./ Ha a civil törvény szerint a szakszervezet nem civil szervezet, akkor a beszámolóval kapcsolatosan van-e az OBH-nak szerepe? Kell alkalmazni a PK-142 (1)-t?

  Mivel a civil törvény szerint 2014.-től a szakszervezet nem minősül civil szervezetnek, ezért a könyvvezetésre és a beszámoló készítésre, illetve a beszámoló közzétételére és a letétbe helyezésre is a 224/2000. (XII.19.) Korm. rendelet előírásai vonatkoznak. A szakszervezet nem készít összevont beszámolót, hanem a származtatott jogi személyiségű önálló adószámmal rendelkező önállóan gazdálkodó szervezeti egységeinek beszámolóit teszi közzé a honlapján 2014. 05.31.-ig. Ezek a beszámolók a 224/2000. korm. rendelet előírásainak megfelelően készülnek. Zavart jelent a civil törvény nagyon rossz időpontban éltbe lépő ismételt módosítása és hogy nem egyértelmű, a civil törvény mely fejezetei érvényesek a szakszervezetekre."

  2014. április

  Tovább a válaszhoz