Főoldal / Szervezet / Bizottságok / Szakértői Bizottság / A Szakértői Bizottság közleményei

A Szakértői Bizottság közleményei

Teljességi nyilatkozat minta aktualizált változata

2018. április 13.

A Szakértői bizottság aktualizálta és ez úton közreadja a vezetői teljességi nyilatkozat minta dokumentumát.
A honlapon lévő korábbi teljességi nyilatkozat minta a 2011-es a „ Kisvállalkozások könyvvizsgálatának módszertani útmutatója ” című kiadvány „Dokumentumtárában” található, annak „09” sorszám alatti dokumentumaként.
 

A korábbi minta-dokumentum tartalmában lényegesen szűkebb, mint a most közreadott változat, de ez nem jelenti azt, hogy a régi már ne lenne megfelelő vagy elfogadható. Az elmúlt években nem történtek olyan változások a standardokban, melyek a teljességi nyilatkozat lényegi tartalmát érintenék, azonban egyes, a könyvvizsgálat szempontjából jelentős témák, területek nagyobb hangsúlyt kapnak ma már, így a bizottság fontosnak tartotta, hogy ezekre is mintát dolgozzon ki.

Az új teljességi nyilatkozat minta a „ Tudástár ”-ban a „A honlapon található keresettebb oldalak, dokumentumok” blokkban kapott helyet, de ezzel egyidejűleg továbbra is elérhető marad a régi változat is az előzőleg említett KKV útmutatóban .

Felhívjuk a könyvvizsgálók figyelmét, hogy a „Tudástár/Idegen nyelvű dokumentumok” alatt található „Teljességi nyilatkozat (angolul)” mintadokumentum még a régi, több évvel ezelőtt kidolgozott változata az angol nyelvű teljességi nyilatkozat mintának. Az új teljességi nyilatkozat minta idegen nyelvű (angol és német) fordításai a Szakértői bizottság törekvése szerint hamarosan szintén lefordításra és közreadásra kerülnek.

Teljességi nyilatkozat minta letöltése