Főoldal

Keresés

Találatok száma: 1

    "A 2013. évre szóló auditra kötöttem szerződést megbízómmal a taggyűlés döntésének megfelelően havi díjazásért. A szerződés szövege a Kamarai ajánlásban szereplő standard szöveget tartalmazza azzal, hogy havi díj+áfa esedékes a számla benyújtását követő 8 napon belül - a feladat meghatározása az audit, a Jogok-és kötelezettségek között természetesen szerepelnek a szokásos, a GT-ből eredő könyvvizsgálói kötelezettségek is. A teljesítés igazolására a szerződésben nincs külön kikötés (a taggyűlés semmilyen külön feltételt nem állapított meg). Új igazgató került a társaság élére, aki a könyvvizsgálatról szóló havi számla teljesülésének igazolására tételes konkrét feladatellátásról és munkaidő felhasználásról szóló teljesítés igazolást kér tőlem a számlám mellé, melyet a gazdasági vezető igazolása után lehetne csak kiegyenlíteni.

    A tételesen felsorolt, havonta konkrétan végzett munkák valamint időszükségletük feltüntetése, számonkérése a könyvvizsgálótól egy teljesítés igazolásban nem minősül-e befolyásolási kísérletnek, a függetlenség megsértésének?

    A Kamarai törvény 61-64. §-i szerint a könyvvizsgálónak még a látszatát is el kell kerülnie annak, hogy bármilyen befolyást gyakorolnának megbízói a munkájára, ezért ezt a kérést nem teljesítheti. Amennyiben az ügyvezető egy formális (csak annyi, hogy "teljesült") teljesítés igazolást nem fogad el, úgy a szerződéstől vissza kell lépnem (a felmondási idő a fordulónap előtt 30 nap), és erről, az ok megjelölésével a megválasztó taggyűlést, a Cégbíróságot valamint a Közfelügyeleti Bizottságot tájékoztatnom kell. "

    2013. július

    Tovább a válaszhoz