Főoldal / Kamarai / Események

Események

 • Úton a jövőbe - nemzetközi konferencia
  logo_web.jpg

  Fennállásának 20. évfordulója alkalmából a Magyar Könyvvizsgálói Kamara nemzetközi konferenciát rendez 2017. június 12-13-án Budapesten „Úton a jövőbe” címmel. Előadóink többek között az európai könyvvizsgáló kamarák szervezetének, az Accountancy Europe-nak a stratégiai célkitűzéseiről, a 2016-ban hatályba lépett EU audit rendelet és irányelv implementálásának eddigi tapasztalatairól, a társaságok beszámolási rendszerének modernizálási/integrálási lehetőségeiről, a könyvvizsgáló szakma jövőjét érintő technológiai és generációs változásokról fognak beszélni. A konferencián az Accountancy Europe elnöke mellett több európai kamara vezetői is részt vesznek.

  Tovább
 • Gyakorlati útmutató az adóvita sikeres rendezéséhez

  Felhívjuk figyelmüket a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központjának rendezvényére, melynek címe: "Gyakorlati útmutató az adóvita sikeres rendezéséhez". A rendezvényen való részvétel kamarai tag könyvvizsgálóknak 2 kreditponttal számít be az éves kötelező továbbképzésbe. Kamarai tag könyvvizsgálóknak a részvételi díjból 50%-os kedvezményt biztosítunk.

  Tovább
 • Digitális revolúció és az új nemzetközi adótrendek - XI. Adózás Európában konferencia

  A Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete a partner szakmai szervezetekkel közös rendezésben, 12 országból 34 előadó részvételével napjaink legizgalmasabb, a szakma jövőjét alapvetően meghatározó kérdéseinek megtárgyalását tűzte napirendre. Az Adózás Európában - XI. Nemzetközi Adókonferenciáról témája: Digitális revolúció és az új nemzetközi adótrendek

  Tovább
 • 20 éve a bizalom szolgálatában - 2017 a jubileum éve a kamarában

  A 2017. év emlékezetes év a kamara életében. 20 évvel ezelőtt a parlament elfogadta a Magyar Könyvvizsgálói Kamaráról és a könyvvizsgálói tevékenységről szóló LV. törvényt, elismerve ezzel a magyar könyvvizsgálók jogát, önálló szakmai önkormányzat megalakítására és európai szemmel is széleskörű jogosítványok gyakorlásával ruházta fel a kamarát.

  Tovább
 • Összefoglaló a kamara 2015. április 11-i küldöttgyűléséről

  A 2015. április 11-ére összehívott küldöttgyűlés 1. napirendi pontjának keretében sor került az 50 éves könyvvizsgálói oklevéllel rendelkező tagok jubileumi elismerésére, majd a küldöttek megválasztották a központi választási bizottság, valamint a hozzá tartozó jelölő-és szavazatszámláló bizottság tagjait.

  Tovább
 • Aranyoklevél átadó 2015.

  A Magyar Könyvvizsgálói Kamara elnöksége a 2006-ban úgy határozott, hogy a több mint 50 éve könyvvizsgálói igazolvánnyal rendelkező aktív kollégák elismerésére emlékérmet, valamint aranyoklevelet adományoz. A 2007-ben megkezdett hagyományt folytatva idén kilencedik alkalommal került sor a díjátadóra.

  Tovább
 • Év végi adó- és számviteli változások

  Ezúton szeretnénk figyelmükbe ajánlani a SZAKma folyóirat és a Pallas 70 Oktatási Kft. közös szervezésében az ÉV VÉGI ADÓ- ÉS SZÁMVITELI VÁLTOZÁSOK - első kézből a törvényalkotóktól, SZAKma konferencia az NGM vezető szakértőivel c. rendezvényt.

  Tovább
 • Felkészülés a jövőre
  Könyvvizsgálói kamarák visegrádi találkozója

  A 2014. június 12-14. között 14. alkalommal került sor a Visegrádi országok könyvvizsgálói kamarái közötti találkozóra. Az eseményen a négy ország szakmai szervezeteinek képviselőin kívül részt vett Petr Kříž, az Európai Könyvvizsgálói Szövetség (FEE) alelnöke és Martin Manuzi, a Londoni Bejegyzett Könyvvizsgálói Intézet (ICAEW) európai igazgatója is. A konferencia fókuszában a nemrég elfogadott új könyvvizsgálati jogszabályok, illetve azok implementációja állt.

  Tovább