Elhunyt Dr. Szebellédi István

Életének 62. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt Dr. Szebellédi István.
A könyvvizsgáló szakma egy nagytudású, kiváló szakembert vesztett el személyében. Dr. Szebellédi István 1999. és 2011. között a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Budapest Fővárosi szervezetének elnöke volt.
A Magyar Könyvvizsgálói Kamara Dr. Szebellédi Istvánt saját halottjának tekinti.
Dr. Szebellédi Istvánt 2014. március 18-án helyezték örök nyugalomra.

1995-től tagja volt az akkor még egyesületként működő Magyar Könyvvizsgálói Kamarának, majd az 1997. évi LV. törvény előírásai alapján megalakuló Magyar Könyvvizsgálói Kamara munkájában kezdetektől fogva budapesti küldöttként vett részt. Helyi elnökként kiállt a budapesti könyvvizsgálók mellett, érdekeiket hangsúlyosan védte minden egyes elnökségi ülés alkalmával. Igyekezett a budapesti szervezethez tartozó könyvvizsgálókat a szakmai rendezvények mellett egyéb programokkal is összekovácsolni.

A közgazdász és jogász végzettséggel egyaránt rendelkező Szebellédi István kiemelkedő szakmai és elnöki munkássága mellett szívügyének tekintette a szakmai továbbképzés helyzetét. Hitvallása szerint az élethosszig tartó tanulás a könyvvizsgálók számára nem csak lehetőség, hanem kötelesség is.

Maximalista volt. Meggyőződése volt, hogy könyvvizsgálóként mindig magas szintű tájékozottsággal kell rendelkeznie, a tévedések, illetve a nem megfelelő ismeret nem tolerálható.

A Budapesti Gazdasági Főiskola és a Pécsi Tudományegyetem mellett tanfolyamokon is rendszeresen oktatott, számos publikációja jelent meg.

Gyászjelentés