Főoldal / Szervezet / Tagozatok / Pénz és Tőkepiaci Tagozat / Tagozati hírek

Tagozati hírek

A Pénz- és Tőkepiaci Tagozat tájékoztatása a hitelintézetek, befektetési szolgáltatók és biztosítók könyvvizsgálói számára – Különjelentésre vonatkozó standard

2018. október 26.

A hitelintézetek, befektetési szolgáltatók és biztosítók könyvvizsgálói által készítendő könyvvizsgálói különjelentésre vonatkozó Ajánlás-t egy új magyar nemzeti standard váltja fel. A standardot a Közfelügyelet jóváhagyta, így az hatályos a 2017. évről és az azt követő évekről készítendő különjelentésekre.

Az új nemzeti standard a könyvvizsgálók által nyújtott kapcsolódó szolgáltatásokra vonatkozó magyar nemzeti standardok közé kerül majd besorolásra és erre a linkre kattintva érhető el (a megjelenő oldal alján) .

A standardhoz a következő MNB ajánlások figyelembevétele kötelező:

- Hitelintézet, befektetési vállalkozás, biztosító

 
- Hitelintézet, befektetési vállalkozás

* A könyvvizsgáló a nyilvánosságra hozott információk közül a 6100. számú standardban előírtakat vizsgálja meg, és annak eredményéről ad számot a különjelentésben.

- Biztosító

A különjelentés készítéséhez és az ajánlásokkal kapcsolatos könyvvizsgálói munka elősegítése érdekében a Pénz- és Tőkepiaci Tagozat módszertani segédleteket készített, melyek az alábbi hivatkozásokról letölthetők:

A vonatkozó standard jelenleg áttekintés alatt van. Kérjük a könyvvizsgálókat kísérjék figyelemmel a honlapot. 

Kérjük, észrevételeiket, javaslataikat juttassák el a következő címek valamelyikére: e-mail: ptt@mkvk.hu , fax: 1/473-4510, postacím: MKVK PTT 1063 Szinyei Merse u. 8.

Agócs Gábor
Pénz- és Tőkepiaci Tagozat elnöke